Slunečnicový olej nejvyšší jakosti

Každý z nás používá v kuchyni tuky. Bez tuku by byla příprava jídla obtížná a mnohdy i neproveditelná. Na tuku smažíme, tuk je i základem polévky, tuky používáme i do pečení a do studené kuchyně. Prostě tuk je v kuchyni nenahraditelný. Každý z nás má své oblíbené tuky a některým se vyhýbá, ale olej potřebuje každý z nás. Olej je prostě v každé domácnosti, je to tuk univerzální, takže má opravdu velice široké uplatnění.

slunečnice

Olej patří na pánev pod řízky i pod minutky, na oleji připravíme jíšku, olej používáme k přípravě různých sladkých moučníků a také na zeleninové saláty. Z oleje vyrábíme majonézu, olej prostě v určitých situacích ani nahradit nejde. Mezi takové nejběžnější oleje patří řepkový a slunečnicový. Známý je také olej olivový, ale ten se hodí pouze na studené zálivky a do studené kuchyně, i když může být doporučován v některých případech k tepelné úpravě, my na něj v teplé kuchyni opravdu zvyklí nejsme. Váháme mezi řepkovým a slunečnicovým. V posledních letech v obchodech převládá sháňka po kvalitním oleji slunečnicovém. Olej ze semen slunečnice je opravdu lahodný, nestane se, že by podivně páchl při smažení a nikdy z něj není cítit podivná pachuť, jako u jiných druhů. Je opravdu skvělý a univerzální, uplatní se na pánvi, v hrnci i pekáči, ve friťáku i ve studené kuchyni. Tento slunečnicový olej je dokonce panenský, což znamená, že je lisovaný za studena.

olej

Tím je prakticky zaručena jeho vysoká kvalita, navíc si můžeme dopřát i slunečnicový olej, který se řadí ještě do vyšší jakostní třídy a tím je panenský slunečnicový olej Bio kvalitě. Tento olej je produktem ekologického zemědělství. A pokud vás zajímá cena za 1l slunečnicového oleje https://eshop.koldokol.cz/slunecnicove-oleje/, věřte, že vám peněženku nezruinuje. Cena plně koresponduje s kvalitou produktu. Zapomeňte na oleje olivové, nejsou to naše lokální potraviny, jsou to oleje patřící k mořskému podnebí teplých krajů a chuťově se hodí třeba k přípravě středomořské kuchyně.